Ja skälen kan vara många och men de är många som drömmer att en dag ska jag bli chef. Det är absolut inget fel med det utan det är okej att följa sina drömmar.
Alla passar i och för sig inte att bli chef men provar du inte så lär du inte får reda på om du passar eller inte.
Det kräver sin man/kvinna att vara chef. Att kunna ta beslut och ta konflikter. Men i dagens läge finns det mycket information både på nätet och via litteratur som du kan läsa för att du som chef ska kunna gör ditt bästa.
Som chef finns det faktiskt en viss tillfredsställelse i att kunna ta beslut och genomföra dem i slutändan. Se att de kommer till skott så att säga och skapa en skillnad för medarbetare och för företaget. Ditt självfötroende får en otrolig boost och du som människa växer enormt. Framför allt ger det dig erfarenhet och livskvalitet som ingen kan ta bort från dig.
Har du chansen att bli chef så ta den!

Chefsmyter

Det finns myter och kanske rent av fördomar angående chefer.
Att en chef ska vara född ledare! – Det finns några som säger att det ska sitta i generna om man passar till chef eller inte. Klart det inte gör! Det går att går på kurser, läsa information, så med rätt verktyg, stöd och en vilja att leda andra så kommer man långt som chef.
Att en chef ska vara extrovert! Visst är det bra att kunna prata som chef men det gäller inte att synas eller prata mest. Det finns faktiskt inget som bevisar i vetenskapen om att bli en bra chef så behöver du vara utåtriktad men en bra personlighets krävs i och för sig. Men framför allt vara lyhörd och lyssna av är viktigt.
Att en chef ska ha karisma! Först och främst så ligger det i betraktarens ögon och för det andra kan det vara en stor nackdel. Ta till exempel Adolf Hitler och Charles Manson, de hade karisma och fick följare. Ett karismatiskt ledarskap ska innefatta och förknippas med glöd och passion. Att vara en visionär som kan tala och så att säga trollbinda sin publik.
Att en chef inte får visa känslor! Det är en gammal skröna. Visst som chef ska man ha kontroll över sin känslor men för den saken skull ska inte kallas för känslokall. Överdriva antingen mot ena eller andra hållet är inte bra. Det är viktigt att kunna visa känslor annars tar inte medarbetarna dig på allvar. Visa när du arg, visa empati när det behövs – lagom är bäst!
Att en chef ska veta allt! Klart att det inte är så. Alla behöver lära sig något nytt. Visa att du som chef är ödmjuk gör att du vinner ett erkännande från din omgivning. Framför allt villig och erkänna att du kan ha fel och inte har koll på allt. Utan som chef gäller det att utnyttja kompentensen väl som finns i arbetsgruppen, vinner alla på.