Som chef möter du ständigt folk från olika bakgrunder. Något som då är viktigt för dig är att alltid bemöta dessa människor på rätt sätt.
Det ligger lite i det gamla ordspråket – Bemöt människor som du själv vill bli bemött. Ligger mycket i det. För du kan ju själv tänka dig om du möter en person är sur och vrång. Klart du sätter upp samma fasad mot den personen.
Ha ett öppet sinne och försök att alltid vara öppen och positiv inför möte med människor. Speciellt om du möter dem för allra fösta gången. Kanske låter som sunt förnuft. Visst är det så. Men vi alla kan faktiskt drabbas av en dålig dag och må dåligt eller annat som påverkar ditt humör.
När du inte är på topp och du vet om att du ska möta en person. Försök att samla dig några minuter innan mötet. Tänk positiva tankar och så vidare. Det hjälper och i slutända kommer du ut i slutändan med ett mycket positivt intryck och du mår så mycket bättre.
Något som också kan vara bra att lära sig och mer åren så kommer det med erfarenhet. Det är att läsa av folks ansikte och kroppsspråk. Där har du mycket att hämta. Redan då kan du bestämma dig för hur du vill bemöta personen i fråga.

Några tips angående kroppsspråk.

Mestadels av vår kommunikation sker med hjälp av kroppen. Ska du bli en bra chef så gäller det att kunna tolka de mer subtila signaler som folk sänder ut.
Personen ifråga har skrattrynkor.
Det betyder att ett så kallat Duchenne-leende är att mungiporna dras upp och bilda skrattrynkor vid ögonen. Detta betyder av leende visar äkta glädje. För att upptäcka ett falskt leende så se efter om det finns skrattrynkor runt ögonen. Har inte personen i fråga detta så är det förmodligen så att personen inte visar äkta glädje. Ögonen ljuger aldrig sägs det!
Imiterar varandra
När du möter en person som du gillar och kommer bra överens med så blir det att man härmar varandras kroppsspråk. Till exempel om din lunchdejt har yviga handrörelser så se det som ett bra tecken. Speciellt om du själv är likadan.

Korsade ben

Om personen korsar benen så är det stor risk att det kan bli svårt att komma överens med den personen. Att korsar benen är att ge signaler att du vill stänga ute omvärlden. Tänk på det vid förhandlingsbordet, speciellt vid löneförhandlingar.
Utbredda gester visar på makt och prestation.
Som en segergest till exempel – sträcker handen ovanför huvudet och höjer hakan. Det ligger i generna faktiskt. Sådana gester höjer testosteronet och självkänslan helt enkelt.
Den långa ögonkontakten
Genom att undvika att se någon i ögonen brukar var ett tecken på att personen i fråga ljuger. Men en van och beräknande lögnare ser därför till att ha ögonkontakt lite längre än som är brukligt. Andra tecken på lögn är att person har svårt att sitta still och inte blinkar.

Korsade armar

Oftast brukar man säga att en person som korsar sina armar är defensiv och stänger ute sig från omvärlden. I och för sig ligger en viss sanning i detta. Men det är faktiskt vanligt att sitta så också om personen fryser eller om stolen inte har armstöd.
Så kontrollera omgivningen först. För det kan faktiskt vara så att personen sitter för nära ett öppet fönster.
Dessa är bara ett fåtal olika kroppsspråk som du kan lära dig tyda. Men de är till stor hjälp!

Om oss

Vi på Chefen och Chefen vill gärna hjälpa till så gott det går!
För att boka in oss på en föreläsning är det bara att höra av er på vår mejl, med specifika önskemål vad ni vill ha, hel eller halvdag. Så öppnar vi upp för en kommunikation så kommer vi fram med en lösning som fungerar och alla är nöjda med.
Vi har lång erfarenhet både inom den privat-, kommunala- och statliga-sektorn.
Hör gärna av dig om du har frågor angående din chefsroll och så vidare så ska vi försöka hjälpa dig så gott det går.

 

Här når du oss:
Sven-Göran 0722 -36 -58 89
Sven-goran@chefenochchefen.se
Anki 0738 – 34 78 21
Anki@chefenochchefen.se

Föredragsbokning foredrag@chefenochchefen.se

Vi finns tillgängliga dag tid måndagar till fredagar kl. 9.00 – 17.00

Vi svarar i telefon om vi inte är upptagna med föredrag eller i möte. Lämna gärna meddelande annars på telefonsvararen så hör vi av oss så fort som möjligt.